Chokoladekage/Mudcake

Antal: ca. 20

Ingredienser

Dej:

250 g mel

400 g sukker

90 g cacao

2 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 tsk fint salt

2,5 dl dl kærnemælk

1 dl olie smags neutral

2 store æg

2 tsk vanile ekstrakt

1 kop varm kaffe


Smørcreme:
 

450 g stuetemp. Smør

825 g flormelis

110 g cacao

lidt salt

1 spsk vanilie ekstrakt

1,25 dl fløde

 

Chokoladekage - Mudcake

Beskrivelse

Dej:

Sigt mel, sukker, cacao, natron, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, olie, æg og vanile. Med en mixer på lav hastighed tilsættes langsomt de våde ingredienser til de tørre. Kaffen tilsættes lidt efter lidt. Husk at skrabe bunden en gang imellem. 

Hæld dejen i en smurt form og bages ved 225 gr i 15 min og 200 gr i 20 min.  Hold øje med ovnen de sidste 5-10 min. Kagen må ikke blive overbagt.  

Smørcreme:

Smør og vanile køres ved medium-høj hastighed i ca. 3 min. Hastighed ned på lav og  flormelis, cacao og salt tilblandes lidt efter lidt. Herefter tilsættes fløden lidt efter lidt. piskes mindst 2 min.  

Derefter klar til opsmøring