Jeanneskager opskrifter

Antal: Mange

Ingredienser

Kagerester af alle slags. Jeg gemmer rester af chokoladekager, drømmekagebunde o.l. Også selvom det kun er lidt, så ned i en pose og i fryseren, og du har altid til en omgang romkugler eller træstammer.

kagedejsrester

1 spsk hindbærsyltetøj

2 spsk cacaopulver

3 spsk romessens

Dette æltes godt sammen og alt efter, hvor mange kagerester man har, smager man til. Det må hverken være for klistret eller for tørt Cool

 

Overtræksmarcipan :

300 g stuetemperet ren rå marcipan.

150 g flormelis

ca. 40 g glukosesirup

Marcipanen æltes godt sammen med sirup og flormelis. Skær lige aflange stykker a 5 cm i bredde og ca. 15 cm i længden. Derefter trilles dejen Og marcipanen trilles om dejen. Lad åbningen være nede under. De stilles på køl, mens chokoladen tempereres.

 

300g mørk chokolade

Hakkes fint. Varm lidt mere end halvdelen over vandbad Til 48-50 gr. Resten kommes i en anden skål.

Kom ca. 2/3 af den smeltede chokolade op i den usmeltede chokolade og lad de to smelte sammen. Tilfør kun mere varm chokolade, hvis det ikke vil smelte sammen.

Derefter dyppes enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og sættes på køl. Man kan vælge at dyppe enderne i hakkede nødder eller lign. hvis man har lyst til det.

Velbekommen

Træstammer

Beskrivelse

Kagerester;

Dette æltes godt sammen og alt efter, hvor mange kagerester man har, smager man til. Det må hverken være for klistret eller for tørt Cool

Marcipanovertræk;

Marcipanen æltes godt sammen med sirup og flormelis. Skær lige aflange stykker a 5 cm i bredde og ca. 15 cm i længden. Derefter trilles dejen Og marcipanen trilles om dejen. Lad åbningen være nede under. De stilles på køl, mens chokoladen tempereres.


Chokolade;

Hakkes fint. Varm lidt mere end halvdelen over vandbad Til 48-50 gr. Resten kommes i en anden skål.

Kom ca. 2/3 af den smeltede chokolade op i den usmeltede chokolade og lad de to smelte sammen. Tilfør kun mere varm chokolade, hvis det ikke vil smelte sammen.

Derefter dyppes enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og sættes på køl. Man kan vælge at dyppe enderne i hakkede nødder eller lign. hvis man har lyst til det.