Chokolademacarons

Chokolademacarons med chokolade/lakrids ganache. 

 

3 æggehvider

2 spsk sukker

100 g smuttede og malede mandler

2,5 dl flormelis

1 spsk cacao

 

Ganache:

250 g chokolade

2 spsk lakridspulver

3 dl fløde 

90 g smør

Jeg malede selv mit mandelmel, det er dyrt i spec.butikkerne og meget nemt at lavede. 

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt efter lidt,

Bland de malede mandler sammen med flormelis og vend det i æggehvidemassen. Tilsæt cacao. 

Jeg tegnede nogle ringe på bagepapir, så jeg fik ens forme. Sprøjtes ud på bagepipiret. Slå bagepladen ned i bordet for at få lufthuller ud af kagerne. De skal stå Ca. 30 min, inden de sættes i ovnen. Ved at de står og hviler, får de en sej skal, så de ikke sprækker, når de kommer i ovnen.

Bages ved 125 gr i ca. 20 min.

 

Lad dem afkøle inden du tager dem af bagepapiret. Brug en skarp kniv, til at løsne dem fra pladen.

 

Ganache:

Få kogen til at koge og hæld halvdelen over chokoladen/lakridspulvr og rør godt. Det skal blive blankt og skinnede. Hæld resten af fløden over og rør godt. Tilsæt smører når ganachen er mellem 35-40 gr. Brug en stavblender til at forfine atrukturen. Hæld ganachen i en sprøjtepose.

Sættes til afkøling min. 20 gr, ikke køleskab, til næste dag.