Oreo-Mudcake

Antal: 15

Ingredienser

250 g mel

400 g sukker

90 g cacao

1 tsk bagepulver

1 tsk fint salt

2,5 dl kærnemælk

2 tsk natron

1 dl smagsneutral olie

2 store æg

2 tsk vanilieekstrakt 

1 kop varm kaffe

 

Oreo-creme:

250 g mascapone

2 dl fløde1 vaniliestang

3 spsk flormelis

4 pk oreo

1 pk oreo til pynt

 

Chokoladecreme til opsmøring:

450 g stuetemper.smør

825 g flormelis

110 g cacao

lidt salt

1 spsk vanilieekstrakt 

1,25 dl fløde

 

Chokoladeganache til kanten:

230 g hakket mørk chokolade

1,5 dl fløde

30 g smør

 

Jordbær og hindbær 

Oreo-mudcake

Beskrivelse

Kagen:

sigt mel, sukker, cacao, natron, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, ,olie, vanilieekstrakt og æg og piskes let, så ægget bliver en del af massen. Den flydende masse tilsættes de tørre dele og den varme kaffe tilsættes Forsigtigt.  Skrab bunden en gang imellem, da der godt kan komme klumper i bunden.

Hæld dejen i en smurt form Ø 20 cm og bages ved 225 gr i 15 min. Herefter ved 200 gr i 30 min. Hold øje med ovnen de de sidste 5-10 min., da kagen ikke må blive overbragt.

 

Creme til opsmøring:

Smør og vanilie kæres ved medium højhastighed i ca 3 min. Flormelis, cacao og salt tilsættes lidt efter lidt og til sidst fløden. Piskes i ca 2 min.  

 Mascaponecreme:

Det hele piskes sammen til en cremet konsistens. Oreo knuses til små stykker og blandes i.

Ganache:

Hak chokoladen og smelt den sammen med fløden. Det må ikke komme op og koge. Til sidst tilsættes smørret. Sættes på køl ca. 10 min. Må ikke være for varm, når den hældes på, men skal være tynd nok til at den flyder ned af siderne.

 

Skær tre bunde. Fordel mascaponecremen og hindbær på hvert lag. Onpsmøres med chokoladecremen og pyntes med jordbær og oreo. Til sidst den lune ganache langs kanten.