Jordbærmousse
Antal:
Ingredienser
Nok mousse til 2 kagelag ved 22 Ø.
300 g frosne eller friske jordbær - kog bærrene for evt. bakterier2 dl yoghurt - ikke iskold
0,5 L piskefløde - iskold
5 blade husblas
1 spsk citronsaft eller lidt saft fra bærrene
1-2 spsk vaniliesukker
Evt lidt flormelis efter smag
Jordbærmousse
Beskrivelse
Bærrene koges i ca. 3 min og jeg bruger stavblenderen til at få en fin pure. Tilsæt vaniliesukker.
Husblassen læggers i blød i ca. 10 min i koldt vand. Kram dem godt for vand og smeltes over vandbad enten med citronsaft eller lidt jordbærsaft. Tilsæt lidt jordbærmos til husblassen og vend det op i resten af jordbærmosen. Lad afkøle til stuetempere.
Pisk flødes stiv, men ikke så den bliver grynet.
Yoghurten, ikke iskold, vendes i jordbærmosen og vendes til sidst i den piskede flødeskum. Smag til og tilsæt evt. lidt mere flormelis.
Jeg hælder moussen i sprøjtepose og på køl i 6-8 timer, men gerne til dagen efter. Så er det super nemt at sprøjte ud på kagen.
Moussen kan sagtens fryses ned og pisk evt. en lille smule ny flødeskum og vend moussen heri.
Du kan sagtens bruge andre bær.
Seneste kommentarer