Oreo cheesecake med nutellacreme og jordbær.

Antal: 12

Ingredienser

180 g digestive

60 g farin

1/2 tsk stødt kanel 

2 tsk vaniliesukker 

80 g smeltet smør

2 pakker neutral flødeost

2 tsk citronsaft

5 dl fløde, 38 %

0,6 dl sukker

2 pakker oreo, 12 knuste resten til pynt

1 glas nutella

 

 

Oreo cheesecake med nutellacreme

Beskrivelse

Knus digestive i en pose. De skal være helt fine. Tilsæt farin og kanel og rør til det er helt fint, tilsæt herefter det smeltede smør.

Smør en 22 cm stor springform med olie/smør og fyld kikseblandingen heri. Derefter sættes denne i fryseren en 1/2 time. 

Imens kan man lave ostecremen. Tag flødeosten op i røreskålen og rør et par gange, så det har en cremet konsistens. Tilsæt citronsaften. Når citronsaften er optaget i osten, tilsættes fløden. Der røres til det er begyndt at blive tykkere og sukkeret tilsættes stille. Piskes på lav hastighed til det er tykt Og cremer. Del cremen i to skåle. Den ene del tilsættes de 12 knuste oreo.  Smag til med vaniliesukker. Jeg synes at 2 tsk er nok, men smag til.

Kagen tages ud af fryseren, og bunden er nu hård og man kan fylde ostecremen ovenpå. Sørg for at overfladen er glat og fin. Kagen sættes tilbage et kvarter i fryseren. Den anden skål med ostecremen tilsættes nutellacreme. Der røres stille og roligt til nutellaen er helt optaget i ostecremen. Kagen tages ud af fryseren og nutellacreme smøres ovenpå ostecremen. Husk en glat overflade.

Jeg laver kagen dagen før, og sætter den tilbage i fryseren natten over. Et par timer før servering, tages kagen ud og i køleskab. Den skal have et par timer på køl, så det stivner.

Jeg pynter kagen med friske jordbær og hele oreo, skiftevis. På siden af kagen skærer jeg jordbær over og pynter med på siden. Det ser godt ud at sætte kagen på et højt fad.

velbekommen