Antal: 12

Ingredienser

Brownie:

230 g blødt smør

450 g sukker

4 æg

1tsk vaniliesukker

75 g god cacao

150 g mel

1/2tsk salt

 

Oreo-lag:

2 pk dbl oreo

200 g flødeost , ikke light

 

Chokoladelag:

250 g lys chokolade, hakket

90 g mørk chokolade, hakket

1 spsk palmin

 

Jordbærmos:

1 pose frosne bær

 

Mandelkrokant:

1 spsk margarine

150 g sukker

200 g mandler

 

Karamel:

1 spsk margarine

150 g sukker

 

 

 

Oreo brownies

Beskrivelse

Blødt smør og sukker røres godt sammen. Æggene tilføjes et ad gangen. Tilsæt vanilie,salt,cacao og mel i. pas på ikke at overrøre. Bages i en bageform ca 25x40 ved 180 gr i 20-25 min.

Kagen afkøles helt.

Oreolag:

Oreo's hakkes godt, jeg putter dem i en frysepose og bruger en kagerulle. De knuste oreos blandes med flødeosten og smøres ovenpå browniebunden.

 

Chokoladelag:

Hakket lys og mørk chokolade puttes i en skål, der kan tåle microovn. Palmin tilsættes. Sættes i microovnen og røres i efter 30 sek Og hvis det ikke er helt smeltes, sættes tilbage i microovnen. Man kan også smelte det over vandbad. Det smeltede chokolade smøres ovenpå oreolaget.

Kagen sættes på køl indtl servering.

Mandelkrokant:

En klat margarine og sukker smeltes på panden, mandlerne puttes i og røres godt. Når alle mandlerne har fået sukker på, tages de af og lægges på bagepapir til afkøling. Når de er afkølet, hakkes de groft.

 

Jordbærmos:

1 pose frosne bær koges i et par min. Moses med håndmixer Og på køl.

 

Karamel:

En klat margarine og ca 150 g sukker smeltes på en pande. Når det er gyldent hældes over på bagepapir. Brug en ske til at trække i karamellen, så det spreder sig ud på papiret i forskellige mønstre. Når det er helt afkølet, knækkes det ud i passende størrelser til pynt.