Drømmekage

Antal: 20

Ingredienser

250 g mel

50 g smør

300 g sukker

3 æg

3 tsk bagepulver

1 tsk vaniliesukker

2 dl mælk

 Fyld:

125g smør

100g kokosmel

250g puddersukker

1/2 dl

 

 

 

Drømmekage

Beskrivelse

 

Æg og sukker piskes godt over vandbad. Mel, vaniliepulver, bagepulveret sigtes i, skiftevis med mælken. Smøret smeltes og puttes i.

Bages ved 200 grader i 20 min.

Fyldet røres sammen i en gryde. Lægges over kagen og bages 5 min i ovnen. Vær sikker på at kagen er næsten færdig og ikke blød på midten. 

Antal: 25

Ingredienser

5 dl sukker

2  tsk Natron

2 tsk kanel

4 æg

 

5 dl mel

3 dl olie

7,5 dl gulerødder

1 tsk salt

2,5 dl hakkede valnødder

 

Gulerodskage

Beskrivelse

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt olien. Bland de tørre ting sammen og bland dem med de våde. Tilsæt gulerødder og nødder og rør godt.

Bages ved 180 gr ved 55-60 min.

Antal: 15

Ingredienser

250 g smør 

350 g sukker 

4 øg

skal af 2 øko citroner

325 g mel

1,5 tsk bagepulver

110 ml mælk

 

Citronkage

Beskrivelse

 

Rør smør og sikker godt sammen. Pisk æggene i og tilsæt den revne skal. Si melen og bagepulveret i. Tilsæt mælken

Hæld op i smurt form.  Bages ved 200 gr i ca. 35 min.

Antal: 20

Ingredienser

6 spsk kakao

250 g mel

300 g sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

2 æg

150 g smør

2,5 dl vand

Chokoladekage

Beskrivelse

Sigt alle tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i. Pisk godt med mixer. Hældes  i en bradepande 23x33 cm. 

Ca. 35 min. Ved 170 gr. Må godt være lidt klistert i midten.

Antal: 8

Ingredienser

175 g mørk chokolade 70 pct.

175 g smør

175 g sukker 

3 1/2 bæger past. æggeblommer

3 bæger past. æggehvider

125 g god appelsinmarmelade

evt. Mørk chokolade eller anden pynt. 

Cacao til drys

1 mellemstor springform. 

Blødt smør og sukker til formen. 

 

Gateau Marcel

Beskrivelse

Hak chokolade og hæld den i en skål som er beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for at det ikke bliver for varmt. Jeg tager den af og på for ikke at blive for varmt. Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt. Ca. 3 min. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Vend forsigtet chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommerne. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade og æggeblandingen, så det bliver en homogen masse.

Gnid en springform grundigt med smør og drys sukkeret og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 gr i ca.30 min. Stil resten af moussen til hvile i køleskabet. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ser lidt ubagt ud. Den vil falde sammen, det er meningen. Lad den køle af og til sidst i køleskabet. 

Når den er kold, fordeles marmeladen på bunden i er jævnt lag. Det skal ikke gå helt ud til kanten. Fordel resten af moussen og glat det ud, så overfladen bliver jævn og glat. Stil kagen på køl nogle timer, gerne til næste dag. 

Sigt cacao over toppen og pynt med chokoladepynt. Server med friske bær og vaniljeis. 

 

Mums.